Ambi Pack
Cases

Ambi Pack

Jan Tio (60) is eigenaar van Ambi Pack. Ambi Pack is van een klein bedrijf met vijf medewerkers gegroeid naar wat het nu is: een verpakkingsspecialist met vijfenvijftig medewerkers. Na ruim 20 jaar ondernemerschap draagt hij binnenkort het stokje over aan zijn drie dochters. Ellen Tio (34), Maaike Brinkman-Tio (32) en Karin Tio (28) zijn alledrie in de verpakkingsbranche gerold, vanuit verschillende achtergronden, maar nu met één gezamenlijk doel: Ambi Pack succesvol voortzetten.

Wat was jullie initiële vraag, waar hadden jullie dringend behoefte aan?

Er komt veel kijken bij de overname van een bedrijf als Ambi Pack. Zelf hebben we daar allemaal geen verstand van, ons hart ligt meer bij de techniek. Hermans & Partners was al onze adviseur, en zij zorgen er nu voor dat de overname soepel verloopt. 

Hoe is dat opgepakt door Hermans & Partners?

De vertrouwensband is prettig en ze houden de belangen voor het bedrijf, en voor ons vieren goed in de gaten.

Wat was het resultaat en wat viel jullie daarbij op, mee of tegen?

De overdracht van het bedrijf  is een meerjarenproject en het duurt nog wel even voor dat het is afgerond. Dus over een resultaat is nog niet veel te zeggen. Maar het hele proces verloopt tot dusver soepel en er is ons nog niets tegengevallen.

Wat adviseren jullie collega-ondernemers?

Aan collega-ondernemers die het bedrijf binnen de familie willen overdragen, zou ik zeker een stappenplan zoals bij ons gehanteerd, willen adviseren. De begeleiding daarbij door Hermans & Partners wordt door alle betrokkenen als zeer prettig ervaren.